Verduurzamingssubsidies op een rijtje

Verduurzamen is ook (vaak) investeren. Eerst geld uitgeven om het later (misschien) terug te verdienen. Of het nu gaat om advies van deskundigen vooraf of de werkzaamheden zelf. Gelukkig zijn er veel regelingen en subsidies opgetuigd die helpen om de investering te verkleinen en de terugverdientijd te verkorten. 

Johannes de Doper kerk Hoofddorp
Beeld: ©Johannes de Doper kerk Hoofddorp

We hebben nu op deze website geprobeerd om voor het eerst een volledig overzicht te geven van alle mogelijke subsidies en stimulerings-maatregelingen voor religieuze gebouwen, ook als de gebouwen niet meer in gebruik zijn voor religieuze doeleinden. Het betreft nationale en provinciale regelingen. 
U kunt ze hier vinden.

En Vergeet niet dat, los van de terugverdientijd, de aarde vanaf de eerste dag al profiteert van de investering in duurzaamheid.