RCE lanceert webdossier Energiecrisis en Erfgoed én webinar 'energie' besparen voor kerken nu online terug te kijken

Een grote uitdaging die momenteel nationaal gevoeld wordt bij de kerkgemeenschappen is de enorm hoge energiekosten om de kerkgebouwen bruikbaar te houden voor diensten en ander verblijf. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft daarom een webdossier opgezet waarin alle tips over verduurzaming en de mogelijkheden van financiële regelingen bij elkaar staan.

Twee mannen plaatsen een voorzetraam
Beeld: ©RCE

Webinar 'energie' besparen voor kerkgebouwen

Op woensdag 7 december 2022 organiseerde De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in samenwerking met de Erfgoedacademie een webinar met daarin een Live Q&A over het besparen van energie voor in kerkgebouwen. Inmiddels staat de webinar met de titel 'Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen' online zodat u deze kunt terugkijken.