Kerkenvisiebijeenkomst met als thema: Post65-gebedshuizen.

aankondiging: Datum verplaatst. Nieuwe datum volgt binnenkort.

Toekomstig Post65-erfgoed, inclusief vele gebedshuizen, geniet nog niet overal de waardering die het verdient. Materialen typerend voor deze periode, zoals beton, Trespa-platen en kunststof, worden vaak met weerzin ontvangen in plaats van met waardering voor hun culturele en historische belang. Dit leidt tot het risico dat waardevolle Post65-gebouwen verloren gaan.

Rehobthkerk Zest
Beeld: RCE
De Rehobothkerk uit 1972 in Zeist

Talrijke gebedshuizen uit de periode van 1965 tot 1990 zijn al reeds verdwenen of staan op de nominatie om te worden gesloopt. Daarnaast bevinden vele Post65-gebedshuizen zich op een kritisch punt waarop een ingrijpende renovatie noodzakelijk is, inclusief integratie van duurzaamheidsmaatregelen. Tijdens deze digitale kerkenvisiebijeenkomst zullen we de mogelijkheden en uitdagingen die Post65-gebedshuizen bieden grondig verkennen.

Mogelijkheden en uitdagingen Post 65 gebedshuizen verkennen

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Programma Post65 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. U kunt zich nu al aanmelden voor deze kerkenvisiebijeenkomst via kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl

Helaas zal het evenement niet plaatsvinden op de eerder aangekondigde datum wegens beschikbaarheid van de sprekers. De datum en het definitieve programma volgt.