Heilige huisjes: in Rotterdam worden ze niet omgeschopt, maar opengesteld

Het begon met 15 Rotterdamse kerken, een aantal daarvan niet meer in gebruik als gebedshuis. Hoe kun je ze openstellen en gebruiken voor culturele en ook multireligieuze ontmoetingen? Uiteindelijk werden het er 40, waaronder ook moskeeën en synagogen. ‘Je komt op een heel andere manier in het licht te staan.’

Heilige huisjes  - een programma van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers, kreeg afgelopen juni 40 praktiserende en voormalige gebedshuizen bijeen om met elkaar te onderzoeken wat er mogelijk is met culturele programmering.


‘Het is een manier om kerken op een heel andere manier in het licht te zetten en te tonen wat een bijzondere plekken het zijn’, zegt Janneke van Zelst van Citykerk Het Steiger in de documentaire sfeerimpressie van een geslaagde week heilige huisjes openstellen.

Bekijk de documentaire op Vimeo door hier te klikken.
 

Screenshot uit video Heilige Huisjes toont blije mensen in gebedshuis
Beeld: ©Heilige Huisjes Rotterdam