1 miljoen migranten christenen krijgen een gezicht via toonaangevend boek

In Wereldkerken in Nederland maken Museum Catharijneconvent en Samen Kerken In Nederland de fascinerende wereld van diversiteit in het christendom in Nederland zichtbaar.

Cover Boek wereldkerken

Het boek neemt je mee naar 36 voor veel mensen nog onbekende kerken met de meest verrassende interieurs. Door een reis langs de vele internationale kerken die Nederland rijk is, kom je op de meest onverwachte plekken: niet alleen in historische stadscentra, maar ook op industrieterreinen of in een voormalige drukkerij. Het boek is een vervolg op het monumentale standaardwerk Kerkinterieurs in Nederland uit 2016. Via de prachtige foto’s van Zilveren Camera-winnaar Bram Petraeus en persoonlijke verhalen maak je kennis met de geschiedenis van migranten en hun kerken. Ook bevat het boek analyses van experts die de tradities van de kerken onderzoeken en toepassen op het hedendaagse debat over diversiteit en migratie.