Yunus Emre moskee en Soefi Tempel Universel nu onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland

Yunus Emre moskee en Soefi Tempel Universel nu onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland

Het Grootste Museum van Nederland wordt nog groter! Het landelijke project van Museum Catharijneconvent, waarbij kerken en synagogen worden opengesteld voor het brede publiek, breidt vanaf de zomer de samenwerking uit met moskeeën, tempels en migrantenkerken.

Yunus Emre Moskee
Beeld: ©Catharijne Convent

De verborgen schoonheid van deze gebedshuizen wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen. Want ook dit unieke erfgoed is gewoon in Nederland te vinden – èn te bezichtigen. De eerste nieuwe partner van het project is de Yunus Emre Moskee in Almelo. Niet alleen het gebouw, maar ook de totstandkoming van de moskee is uniek in Nederland. De moskee is te bezichtigen vanaf 5 juli.

Na de Yunus Emre Moskee volgt in september de Soefi Tempel Universel in Katwijk aan Zee. Het Grootste Museum van Nederland verwacht in het komende jaar nog met minstens acht andere religieuze locaties een partnerschap aan te gaan. Lees er meer over op de website van het Grootste Museum van Nederland.