Workshop: Maak kennis met Bossche School in de Peel!

Op 14 maart komt Dr. Caroline Voet, expert op het gebied van de architectuurstijl Bossche School en verbonden aan de KU Leuven, naar de Heilige Kruisvinding kerk te Odiliapeel om een praktische workshop te verzorgen over de ontwerpprincipes van de Bossche School.

zicht op het altaar
Beeld: ©RCE
Interieur Kruisvindingskerk Odiliapeel, overzicht van het altaar

Dat de Vlaamse academica juist voor Odiliapeel kiest is geen toeval. De Heilige Kruisvinding kerk (bouwperiode 1958-1959) wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van de Bossche School, ontworpen door de bekende architect Jan de Jong op het hoogtepunt van zijn carrière. 

De workshop is onderdeel van een groter proces waarbij de parochie samen met het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Maashorst op zoek is naar een duurzame herbestemming. Met deze workshop willen de partners de Bossche School, het werk van De Jong en in het bijzonder de kerk toegankelijk maken voor een breed publiek en hen betrekken bij de toekomst van het gebouw.

Opgave is mogelijk t/m 3 maart via: info@parochiesintpetrus.nl. Deelname bedraagt €30,-