Heemschut lanceert stand van zaken

Wat is de stand van zaken en de toekomst van ons religieus erfgoed? Om te inspireren en de discussie te voeden presenteert Heemschut een brochure en een boek.

Presentatie van nieuwe boek stand van zaken van Heemschut

Heemschut vindt het van groot belang dat er sprake is van een dialoog tussen kerkgemeenschappen, eigenaren, overheden en met burgers. Overal in het land zijn voorbeelden te zien van burgers die werken aan het behoud van hun lokale religieuze erfgoed. Heemschut verzamelde deze voorbeelden en bracht die samen in een brochure, die wordt ondersteund door een serie inspiratievideo’s.

Het boek ‘Religieus erfgoed, visie op een veranderend kerkenlandschap’ is het vijfde deel in de Heemschutserie en bevat drie hoofdstukken waarbij de lezer wordt meegenomen door een introductie in het onderwerp, de veranderende rol van kerken en een blik naar de toekomst.

De brochure Religieus Erfgoed is gratis te downloaden via Heemschut.nl waar ook het boek te verkrijgen is.