U bent hier

Stel je open

Binnen het programma Toekomst Religieus Erfgoed en de kerkenvisies gaat het vaak over openstellen. Openstellen naar elkaar om de dialoog aan te gaan, openstellen van het kerkgebouw voor andere doelgroepen en openstellen voor andere invalshoeken om jouw eigen horizon te verbreden. In deze nieuwsbrief komen diverse voorbeelden voor van openstellen. 

Zo roept hoogleraar Sophie van Bijsterveld overheden op om over de schroom richting religieuze gemeenschappen heen te stappen. In Oost-Nederland loopt op dit moment de verkiezing Meest Gastvrije Kerk waar 75 kerken zich voor aangemeld hebben. Het is mooi om te zien hoe bewust zij allen bezig zijn met zich meer open te stellen voor de omgeving. De gemeenten in Twente verkennen samen met Het Oversticht in hoeverre ze samen kunnen optrekken in het kerkenvisieproces.

Bijzonder is ook het project Kerk en Kunst dat afgelopen maanden gelopen heeft. Hierin hebben kerkgemeenschappen zich opengesteld voor kunstenaars en andersom. En dat kan hele mooie dingen opleveren: in het opzicht van kunst, maar zeker ook in de onderlinge verbindingen die ontstaan tussen mensen en de creativiteit en energie die naar boven komt.

Kortom, het loont om de drempel over te stappen en jezelf open te stellen!

Jorien Kranendijk
Deelprogrammaleider programma Toekomst Religieus Erfgoed  

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: woensdag 26 februari 2020 - 18:05