U bent hier

Power to the people

"Power to the people!" schrijft Frank Strolenberg in zijn introductie bij deze nieuwsbrief. Burgers kunnen het verschil maken als het gaat om het behoud van religieus erfgoed. Dat laten deze 10 voorbeelden wel zien. In Den Haag worden gelovige stadsbewoners ondersteund door de gemeente bij de verduurzaming van hun gebedshuizen. Die ondersteuning is nodig, want zo eenvoudig is het niet om een kerkgebouw te verduurzamen, schrijft onderzoeker Birgit Dulski.

Burgers ondersteunen is belangrijk, maar ook gemeenten kunnen steun gebruiken bij het ontwikkelen van een duurzaam toekomsperspectief op religieus erfgoed. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed biedt een helpende hand met de handreiking kerkenvisies. Benieuwd wat het belang van zo'n kerkenvisie is? Bekijk deze animatievideo! De eerste reeks informatieve kerkenvisie-bijeenkomsten is inmiddels geweest. Wat hebben we daarvan geleerd?  

Verder in deze nieuwsbrief: leer meer over de rol van rituelen bij het begeleiden van betrokkenen bij de herbestemming, sluiting of sloop van een kerkgebouw. Maak kennis met VBMK, partner in de Nationale Kerkenaanpak. En leer hoe de kennis van de VBMK de stichting Laurenskerk Rotterdam hielp in hun pioniersfase. 

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: woensdag 29 mei 2019 - 14:06