U bent hier

Nieuwsflits: aanmelden De Kerk van alle Kanten kan vanaf nu!

Deze winter presenteren wij u de opbrengsten van twee jaar programma Toekomst Religieus Erfgoed. We nodigen u van harte uit kennis te nemen van deze oogst en deel te nemen. Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor de live-uitzendingen voor De Kerk van alle Kanten! 

Op woensdag 2 december (15.15-17 uur) praten we met diverse gasten uit verschillende disciplines over het gebruik en de herbestemming van kerkgebouwen. Tafelgast is Fred Schoorl: directeur Branchevereniging Nederlandse Architecten. Rijksbouwmeester Floris Alkemade komt met een gesproken column. En we presenteren met trots het boek Kerk-gebouw-en, met daarin 88 voorbeelden van nieuw gebruik: van appartement tot zorgcentrum.

Op woensdag 9 december (15.15-17 uur) staat de kennis over kerkgebouwen centraal. We lanceren een database met daarin kennis over alle 7.110 gebedshuizen van Nederland. Er komen partijen aan bod die ook data hebben verzameld, filosofe Stine Jensen plaatst de kennis in perspectief in haar gesproken column, en we kijken naar de toekomst en de betekenis van gebedshuizen daarin. Tafeldame is Sophie van Bijsterveld, hoogleraar religie, recht en samenleving.

Elke kennisweek bieden we verder een keur aan lezingen, webinars, video’s en artikelen, die op elk gewenst moment te bekijken zijn via www.toekomstreligieuserfgoed.nl, en die een verdieping vormen op de live-uitzendingen.

Over de live-uitzendingen van woensdag 20 januari en woensdag 3 en 17 februari 2021 vertellen we binnenkort meer. Uiteraard delen we daarbij ook de aanmeldlink weer.

Namens alle partners van programma Toekomst Religieus Erfgoed hoop ik u tijdens onze live-uitzendingen te mogen ontvangen.

Frank Strolenberg
Programmamanager Toekomst Religieus Erfgoed

Nieuwsbrief nummer: 68 • Verstuurd op: dinsdag 10 november 2020 - 10:49