U bent hier

Het platform Toekomst Religieus Erfgoed is van u

Na een pauze van een klein jaar maakt het platform Toekomst Religieus Erfgoed nu een herstart. Dit platform bouwt verder op de resultaten van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed (2014-2016). Diverse organisaties hebben tijdens het slotsymposium van de 'Agenda' aangegeven te willen blijven samenwerken.

Op dit moment wordt verkend hoe een volgende stap in die samenwerking er uit kan komen te zien. Daarbij is de insteek te komen tot een integrale aanpak voor alle kerken op lokaal niveau. Gesprekspartners zijn de kerkelijke en burgerlijke gemeenten, museum Catharijne Convent, Bond Heemschut, VBMK, het Nationaal Restauratiefonds, de provincies en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Parallel aan deze verkenning activeert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed het digitale platform. Vanaf heden zullen er geregeld nieuwe berichten op worden geplaats. Iedereen die in een thema is geïnteresseerd, is uiteraard zeer welkom een bijdrage te leveren. Ons platform staat open om zelf informatie toe te voegen. Geheel volgens ons nieuwe motto: informeren én verbinden.

Frank Strolenberg
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: woensdag 29 november 2017 - 11:15