U bent hier

Een land van verschillende snelheden

Sinds 1 juni kunnen kerken weer open. Met een beperkt aantal bezoekers weliswaar en op gepaste afstand. Dat geldt ook voor andere voorzieningen in Nederland. De musea, de horeca en het openbaar vervoer. Alles gaat weer ‘los’. Zaken worden weer gewoner. En met mooi weer zouden we bijna vergeten wat er ook alweer aan de hand was. Dat geldt al helemaal als je jong en onbezorgd bent.

Maar wie in de zorg werkt weet beter. Wie in eigen kring zieken en doden te betreuren heeft weet beter. Wie in Zuid-Nederland woont, waar het coronavirus heftig heeft huisgehouden, weet beter. De cijfers worden niet meer genoemd op het journaal en het fantastische programma ‘Frontberichten’ is gestopt. Maar we zijn nog lang niet bij het nieuwe normaal.

De Nederlandse Spoorwegen kondigden laatst aan dat het zeker tot 2025 zou duren voordat men weer op het oude niveau van voor corona kan functioneren. Dat is dus nog vijf jaar na nu. Misschien is dat te pessimistisch gedacht, maar duidelijk is wel dat we ons zullen moeten aanpassen. In deze nieuwsbrief kijken we terug naar wat nog maar gisteren gebeurde, en kijken we ‘vooruit’ naar vandaag. Durven we al veel verder te kijken? We zullen wel moeten en zijn benieuwd hoe u dat aanpakt. Daartoe hebben we een online vragenlijst gemaakt. Bent u of kent u een kerk(organisatie) die hieraan mee zou willen doen, dan horen wij heel graag van u.

Frank Strolenberg
Programmaleider Toekomst Religieus Erfgoed

Nieuwsbrief nummer: 66 • Verstuurd op: woensdag 3 juni 2020 - 16:10