U bent hier

UNWTO en Nederland ondertekenen overeenkomst internationaal congres

dinsdag 14 juni 2016 - 13:33
Ondertekening verdrag door Taleb Rifai (secretaris-generaal UNWTO) en Matthijs van Bonzel (ambassadeur in Spanje)

Ondertekening verdrag door Taleb Rifai (secretaris-generaal UNWTO) en Matthijs van Bonzel (ambassadeur in Spanje)

Op maandag 13 juni 2016 ondertekenden de United Nations World Tourism Organzation (UNWTO) en Nederland (respectievelijk vertegenwoordigd door secretaris-generaal Taleb Rifai en ambassadeur Matthijs van Bonzel) op de Nederlandse ambassade in Madrid een verdrag rondom de organisatie van het internationale congres ‘Religieus Erfgoed en Toerisme’ dat op 6 en 7 oktober a.s. in Utrecht plaatsvindt.

Het congres wordt in het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed georganiseerd door de UNWTO, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Catharijneconvent, het Vlaamse Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRCK) en Future for Religious Heritage (FRH).

Onder de titel Religious Heritage and Tourism: how to increase religious heritage tourism in a changing society? wordt door een reeks internationale sprekers aandacht besteed aan vragen als: hoe kan de sociale en economische impact van religieus erfgoed toerisme worden vergroot? Hoe ontwikkelen we deze plekken tot toeristische bestemmingen? En wat zijn goede voorbeelden hiervan? Het programma is onder meer interessant voor vertegenwoordigers vanuit het religieus erfgoed (traditionele en nieuwe eigenaren), de werelden van cultuur, erfgoed en toerisme en voor overheden.

Het meerdaagse programma speelt zich af in de Utrechtse binnenstad, onder meer in Museum Catharijneconvent, de Domkerk en Paushuize. Diverse toonaangevende sprekers, zoals Loyd Grossman, voorzitter van de Churches Conservation Trust, en Stefano Dominioni, directeur van European Institute of Cultural Routes, hebben hun medewerking toegezegd. Op dit moment wordt door de organisatie de laatste hand gelegd aan het inhoudelijke programma.

Reacties