U bent hier

Religieus erfgoed een van de pijlers Europese identiteit

donderdag 23 april 2015 - 17:07

Future for Religious Heritage (FRH) is trots op de officiële erkenning door het Comité van de Regio's (CvdR) van het belang van Religieus erfgoed. Tijdens de plenaire sessie van het comité op 16 april is een opinionpaper met bijzonder amendement aangenomen. Reden tot het samenstellen van het amendement: "Religieus erfgoed is een van de pijlers van de Europese identiteit. Het is het grootste museum van Europa, en het is in elke hoek van het continent aanwezig."

Volgens de mening van FRH is dit zeer belangrijk, het Europese religieus erfgoed genereert een unieke lokale waarde en de erkenning bevestigt dat het religieus erfgoed als een prioriteit mag worden gezien die van cruciaal belang is voor de toekomst van Europa.

Synergie

Volgens het Europees Comité van de Regio's is het nu van vitaal belang om de synergiën tussen duurzaamheid, toerisme en de lokale en regionale culturele en creatieve industrieën te creëren, omdat dit ook kan bijdragen aan de economische groei en het scheppen van banen. De erkenning van het belang van deze bijzondere categorie van het Europese erfgoed is in lijn met de mening van de burgers van Europa. In 2014 gaven vier van de vijf Europeanen via een enquête aan dat religieuze gebouwen van essentieel belang zijn voor de gemeenschap en dat bredere openstelling en gebruik, indien dit bijdraagt aan behoud, als een goede en welkome ontwikkeling wordt gezien.

Tags 
Europa

Reacties