U bent hier

Platform Toekomst Religieus Erfgoed vernieuwd

maandag 26 augustus 2019 - 11:28

Praktische handvatten voor het opstellen van een kerkenvisie. Overzichtelijk gedeelde kennis en inspiratie per programmalijn - platform Toekomst Religieus Erfgoed is op een aantal punten vernieuwd.

Platform Toekomst Religieus Erfgoed wordt steeds meer een plek waar u, naast het vinden van inspirerende content over religieus erfgoed, ondersteuning vindt  bij vraagstukken over de toekomst van kerkgebouwen. Of het nu gaat om praktische informatie over het opstellen van een kerkenvisie, verduurzaming, publiekstoegankelijkheid, meervoudig gebruik of herbestemming. De eerste aanpassingen zijn gedaan en hier bouwen we de komende periode op voort. 

Kennis delen
Onder ‘Kennis’ delen we sinds kort, behalve praktijkvoorbeelden, inspiratie uit de regio en relevante literatuur, ook het dossier kerkenvisies. Hier vindt u achtergrondinformatie over kerkenvisies. Want hoe ziet een kerkenvisie er eigenlijk uit? Waar kunt u financiële ondersteuning aanvragen? En welke (wetenschappelijke) onderzoeken zijn de moeite waard om te lezen? Deze overzichtspagina helpt u antwoorden te vinden op deze en andere vragen. 

Handige instrumenten bij het opstellen van een kerkenvisie
Bent u op zoek naar praktische informatie en handige instrumenten voor het opstellen van een kerkenvisie? Die kunt u vinden in de nieuwe Toolkit kerkenvisies onder ‘Aan de slag’. Op basis van de Handreiking Kerkenvisies (2019) van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn in de toolkit praktische voorbeelden en instrumenten verzameld die u kunnen helpen om de eerste stappen te zetten in het kerkenvisieproces. 

Programmalijnen
Maar de nationale kerkenaanpak is breder dan kerkenvisies alleen. Onder ‘Over ons’ kunt u meer lezen over de aanpak en samenwerkingspartners. In de komende maanden zijn ook voor de andere programmalijnen steeds meer verdiepende informatie en handige instrumenten op de site terug te vinden. Op de pagina’s Literatuur en Interviewsis hier al een begin mee gemaakt. Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over kerkenvisies én over de andere programmalijnen. 

 

Reacties