U bent hier

Help, onze kerk loopt leeg! - handleiding voor kerkbestuurders

zaterdag 13 februari 2016 - 12:03

Op het symposium Plattelandskerken is door Duco Stadig 'Help, onze kerk loopt leeg! Een kleine handleiding voor kerkbestuurders' gepresenteerd. Kerken in Nederland lopen leeg, althans in grote delen van het land. Kerkbesturen vragen zich af hoe ze daarop moeten reageren. De handleiding is gericht tot zo’n kerkbestuur.

Schematisch wordt aangegeven welke stappen dit kerkbestuur waarschijnlijk zal moeten doorlopen, als het met dit probleem aan de slag wil. Vaak zal de aanleiding daarvoor overigens niet zozeer het teruglopende kerkbezoek zijn, maar veeleer het tegelijkertijd verslechterende financiële perspectief.

De tekst is in stappen ingedeeld die vaak naar elkaar verwijzen, maar die ook afzonderlijk kunnen worden gelezen. Bij de digitale versie is in de tekst eenvoudig heen en weer te springen door middel van hyperlinks. Naast deze digitale versie met links treft u aan de rechterzijde ook een printversie.

De auteur van de handleiding, Duco Stadig, is zelf kerkrentmeester van een kerk in Amsterdam. Hij is oud-wethouder van deze stad en voormalig voorzitter van het H-team.

Reacties