U bent hier

Toekomst Religieus Erfgoed Symposium Noord-Holland

12
sep
donderdag 12 september 2019 - 10:00 tot 15:00 | Cultuurkoepel Heiloo
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Cultuurkoepel Heiloo (foto: Dqfn13, Wikimedia commons)


Soms zijn ze klein, soms juist heel groot. Soms staan ze aan een plein in een drukke stad, soms in het midden van een klein dorpshart. En in uitzonderlijke gevallen beperkt het zich tot een zoldertje.Geen gebouw zo divers als de kerk. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in functie: naast kerkfunctie steeds vaker ook met nevenfuncties, of volledig herbestemd van speeltuin tot woning, in Noord-Holland kom je alles tegen.

Graag willen de provincie Noord-Holland, het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met u in gesprek over de toekomst van ons religieus erfgoed. De tijden veranderen en er zijn daardoor zijn veel vragen, maar gelukkig ook veel ideeën. Overheden, kerkeigenaren en vertegenwoordigers van erfgoed- en burgerorganisaties hebben daarom een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van deze overeenkomst is een duurzaam toekomstperspectief te ontwikkelen voor het religieus erfgoed.

De provinciale voorlichtingsbijeenkomst is op 12 september 2019. Met vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij Reinier Mees via r.mees@mooinoord-holland.nl of 072-5204459. Kijk ook op de website van Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland.

Tags 
Kerkenvisie

Reacties