U bent hier

Symposium VBMK: 'Openstelling en samenwerking'

7
dec
donderdag 7 december 2017 - 12:00 tot 17:00 | Sint-Jansmuseum, 's-Hertogenbosch
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op donderdag 7 december vanaf 14.00 uur organiseert de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen (VBMK) in samenwerking met het Sint-Jansmuseum in 's-Hertogenbosch een regiobijeenkomst onder de titel 'Openstelling en samenwerking'.

In deze regiobijeenkomst staat de vraag centraal hoe monumentale kerkgebouwen nog meer kunnen betekenen voor nieuwe doelgroepen die normaal niet gemakkelijk het kerkgebouw binnentreden.

Bij deze middagbijeenkomst zijn vragen aan de orde zoals: hoe maken wij ons kerkgebouw en interieur nog aantrekkelijker voor de bezoekers? Hoe communiceren we de boodschap aan bezoekende personen en groepen? Over welke doelgroepen in de samenleving hebben we het dan? En hoe organiseren we dat intern bijvoorbeeld met vrijwilligers en liefst met positieve gevolgen voor de exploitatie? Mag voor een kerkbezoek ook nog iets teruggevraagd worden van de bezoeker vooraf (entree) of achteraf (gift)?

Programma

Voor de pauze wordt de situatie rondom openstelling bij de Sint-Jan toegelicht door een kerkbestuurder van de St Jan en een vertegenwoordiger van het Sint-Jansmuseum. Na de pauze komt het aspect samenwerking aan de orde in het licht van fondsenwerving. Ten slotte is er aandacht voor een nieuw, drempelverlagend initiatief, de Open Kerkennacht Brabant.

Informatie

Locatie: Sint-Jansmuseum in 's-Hertogenbosch.
Datum en tijd: 7 december 2017, 12.00-17.00 uur.
Deelname is gratis.
Aanmelden kan via info@vbmk.nl.
Zie de website van VBMK voor het volledige programma.

Tags 
Evenementen

Reacties