U bent hier

A Stage of Luminosity

10-9
mei-jun
vrijdag 10 mei 2019 - 21:30 tot zondag 9 juni 2019 - 23:00 | Stationsplein Roermond
Toevoegen aan persoonlijke kalender

A Stage of Luminosity is een nieuw cross-over project van Viewmaster Projects. Arno Coenen is uitgenodigd om cultureel erfgoed en nieuwe media te verbinden in twee sterk verticaal georiënteerde videowerken van elk 12 meter hoog en 4 meter breed. De unieke bron voor de nieuwe videowerken is het compleet gedigitaliseerde beeldarchief van het Roermondse glazeniersatelier Frans Nicolas en Zonen. Groots geprojecteerd op een huizenhoge zuil komt het papieren beeldarchief aan twee zijdes van de zuil tot leven, midden op het Stationsplein in Roermond. 

Sprekers opening: Wethouder Frans Schreurs / Gedeputeerde Hans Teunissen
A Stage of Luminosity zal van 10 mei t/m 9 juni te zien zijn, iedere avond van zonsondergang tot middernacht.

De imponerende lange en smalle ontwerp- en werktekeningen voor kerkelijke glas-in-lood ramen zijn door de kunstenaar getransformeerd tot twee computeranimaties vol sprankelende kleur- en lichtvelden, driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen.

De videowerken zijn een eigentijds en eigenwijs eerbetoon aan het oude ambacht en vakmanschap van Roermondse glas-in-lood-kunstenaars. Ook in de sterk verticale projectievlakken verwijzen de twee videowerken naar de typische ranke en hoge vormentaal van (neo)-gotische kerkramen. A Stage of Luminosity legt inhoudelijke verbanden tussen de beeldtaal uit de 19de en 20ste eeuw met 21ste eeuwse nieuwe media. Het kunstproject roept daarmee nieuwe betekenissen op en vertelt een gelaagd beeldverhaal waarin naast thema’s als geloof, hoop, liefde en de dood, ook licht en kleur een hoofdrol spelen. 

Concept en productie: Bart van den Boom / Viewmaster Projects

Tags 
Evenementen

Reacties