U bent hier

SOGK - Publiekslezing 2016 ‘Klinkend Erfgoed in Gelderland’

25
jun
zaterdag 25 juni 2016 - 12:30 tot 17:30 | Jansplein 60, 6811GD Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Orgel Nederlands Hervormde Kerk in Deil

Graag nodigen wij u uit voor de Publiekslezing 2016 ‘Klinkend Erfgoed in Gelderland’, in het kader van onze jaarbijeenkomst, op zaterdag 25 juni a.s. in de Koepelkerk in Arnhem. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor donateurs, Vrienden, vrijwilligers, genodigden, relaties, geïnteresseerden, gasten, introducés, kortom: iedereen is welkom om te reflecteren op de situatie van het klinkend erfgoed in Gelderland. 

Gert Oldenbeuving is gastspreker van de Publiekslezing 2016. De titel van zijn voordracht is ‘Verdwenen en vergeten klokken’, wat doen wij met ons klinkend erfgoed? Hierin zal hij onder meer ingaan op het belang van het behoud en waardering van luidklokken. Hebben klokken van na 1945 recht op bescherming? Wat doen we met de vele kerksluitingen, samenvoeging van parochies? Hebben deze klinkende monumenten nog een toekomst? Gert Oldenbeuving was ruim 20 jaar adviseur voor klokkenzaken bij de Katholieke Klokken- en Orgelraad. Daarnaast was hij een veelgevraagd adviseur bij diverse beiaardprojecten in binnen- en buitenland, o.a. Dallas (Texas, VS), München, Melle (Duitsland) en Gdansk (Polen). Tevens lid van de Raad van Advies van de SOGK, Klokken- en orgeldeskundige.

Gelderse Kerken [SOGK] De Stichting Oude Gelderse Kerken zet zich al meer dan 40 jaar in om een maximale bijdrage te leveren aan het behoud van de religieuze monumenten in de provincie Gelderland. De stichting is daarbij een partner van vele andere organisaties, waaronder de provincie. Klik hier voor meer informatie over het programma.

Foto: orgel Nederlands Hervormde Kerk in Deil (© RCE)

Reacties