U bent hier

Orgelkids Inspiratiedag

4
jul
donderdag 4 juli 2019 - 10:00 tot 16:00 | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 in Amersfoort
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op donderdag 4 juli 2019 viert Orgelkids haar 10-jarig bestaan met een spannende Orgelkids Inspiratiedag in Amersfoort. De Inspiratiedag vindt plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort en is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar eigen plaats of regio een educatief orgelproject wil opzetten om kinderen te bereiken met het orgel.

Orgelkids is een project ontwikkeld door Lydia Vroegindeweij. Zij werkt inmiddels 10 jaar aan de stimulering van orgel-educatieprojecten met verschillende activiteiten, waaronder de leskist met het door kinderen te bouwen Doe-orgel. Het doel is de jeugd te interesseren voor het instrument orgel en educatieve aandacht te besteden aan het klinkend cultureel erfgoed. Want wat hebben we aan fraai gerestaureerde orgels als er straks geen organisten, orgelbouwers of andere geïnteresseerden meer zijn? Het motto van Orgelkids in dit jubileumjaar is dan ook: 'Breng het orgel bij de jeugd, breng de jeugd bij het orgel'.

Kijk hier voor meer informatie en voor het programma van de dag. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Orgelkids.

Reacties