U bent hier

Jaarlijkse contactdag Kruisen en Kapellen in Eynderhoof

6
apr
zaterdag 6 april 2019 - 13:00 tot 18:00 | Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL Nederweert-Eind
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Veldkruisen en wegkapellen zijn onlosmakelijk met Limburg verbonden. Zeker ook met Nederweert. Net als de vele vrijwilligers van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg (SKKL) die zich elk jaar inspannen om dit klein-religieus erfgoed te onderhouden. Voor iedereen die zich voor het onderhoud van kruisen en kapellen inzet of dat wil gaan doen, is er elk voorjaar een contactdag waarop vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Deelname is ook erg de moeite waard voor mensen die zich meer in het algemeen interesseren voor heemkunde en cultuurhistorie.

De contactdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 april in en rond openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Aanvang: 13.00 uur. Deelname kost 10 euro. 

Er zijn o.a. presentaties door Peter Willekens (voorzitter van Eijnderhoof) en Alfons Bruekers namens de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Onderdeel van het programma is een excursie naar de rijksmonumentale St. Gerardus Majellakerk onder leiding van Henk Verheijen. Ook kunnen diverse ambachten uit Eijnderhoof, die verband houden met restauraties en religieus erfgoed, worden bezocht. 

Voor details over het programma en aanmelden de website van het Bisdom Roermond.

Reacties