U bent hier

FRH Toorts voor Cultuur en Erfgoed

8-11
jan-okt
maandag 8 januari 2018 - 13:45 tot donderdag 11 oktober 2018 - 13:45 | Van Leeuwarden tot Parijs
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Geïnspireerd door de Olympische fakkel van Athene heeft Future for Religious Heritage (FRH) op 8 januari het “Torch of Culture and Heritage” initiatief gelanceerd. Een initiatief om het bewustzijn te stimuleren en zo bij te dragen aan het behoud van het Europese religieuze erfgoed. Als onderdeel van het Europese Jaar van het Culturele Erfgoed 2018, is deze “Torch” een schatkist met herinneringen en persoonlijke verhalen van uit alle landen van Europa. Herinneringen, verhalen, boodschappen die aantonen hoe betekenisvol en belangrijk het religieuze erfgoed voor Europeanen is. De persoonlijke herinneringen, verhalen, boodschappen en tekeningen zullen worden overhandigd aan de Eurocommissaris van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport de heer Tibor Navracsics. 

De toorts reist door Europa in de vorm van een schatkist en verzamelt verhalen en boodschappen van burgers, kunstenaars, muzikanten en politici. Na Leeuwarden gaat de toorts naar Aschaffenburg in Duitsland. De tocht eindigt op 11 oktober op een FRH-conferentie in Parijs. De FRH, een Europese netwerkorganisatie voor religieus erfgoed, roept iedereen op om de toorts van cultuur en erfgoed aan te steken met zijn of haar eigen favoriete verhaal, herinnering of ervaring in de context van cultureel erfgoed.

Doe mee! Zodat ook uw verhaal wordt gehoord!
Iedereen kan meedoen. Alle verhalen, herinneringen zijn even welkom en belangrijk. Ze dragen allemaal bij aan het maatschappelijke bewustzijn rondom religieus erfgoed. Iedereen heeft zijn eigen verhalen en herinneringen. Deel ze met ons zodat ook anderen uw verhaal kunnen horen! Upload uw bijdrage via de website www.frh-europe.org/projects/frh-torch door te klikken op de “send us your letter” knop. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via info@frh-europe.org

Wat is FRH?
Future for Religious Heritage (FRH) brengt mensen en organisaties samen die zich inzetten voor het behoud van het Europese religieuze erfgoed. FRH is een Europese niet religieuze non profit organisatie. Stichtingen, universiteiten, religieuze organisaties, lokale en nationale overheden zowel als individuen vormen de leden.

FRH biedt een Europees wijd platform van samenwerking, uitwisseling van ideeën en kennis rondom religieus erfgoed. FRH is een van de 28 Europese culturele netwerken die mede worden gefinancierd via het Creative Europe programma van de Europese Unie. Tevens is zij een van de stakeholders van de Europese Commissie voor het Jaar van het Religieus Erfgoed 2018. Het Torch initiatief is speciaal voor het Europese jaar ontwikkeld.

Voor meer informatie zie www.frh-europe.org
 

Reacties