U bent hier

10e Brandsymposium - Brandrisico's voor cultureel erfgoed in beeld. Wees de brand voor!

19
nov
dinsdag 19 november 2019 - 09:00 | Instituut Fysieke Veiligheid / Brandweeracademie Kemperbergerweg 783 6816 RW Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op dinsdag 19 november 2019 vindt het jaarlijkse symposium over brandveiligheid van cultureel erfgoed plaats in Arnhem bij het Instituut Fysieke Veiligheid.

De brandende Notre Dame in Parijs riep bij velen de vraag op of dit ook in Nederland kan gebeuren. En ja, recente incidenten laten zien dat dit inderdaad het geval is. Dit jaar besteedt het jaarlijkse symposium over brandveiligheid van cultureel erfgoed aandacht aan branden in monumentale gebouwen.

Brand in monument

Het blussen in een monumentaal gebouw is een lastige klus voor de brandweer. Beter is om brand te voorkomen. Brandveiligheidsvoorzieningen beperken zeker het risico op brand, maar het gedrag van de mens blijft de zwakste schakel. Onder andere brandgevaarlijke activiteiten als werkzaamheden en evenementen worden op deze dag besproken. En er is een brandweerspreekuur. Heeft u vragen voor de brandweer, laat ze ons alvast weten.

Het symposium begint met een beschouwing van de dramatische brand in de Notre Dame door Thierry Burger, brandpreventieadviseur voor erfgoed en werkzaam op het Ministerie van Cultuur in Parijs. Hij vertelt u alles over de brand, hoe de brandweer heeft gehandeld én over het plan om de brandveiligheid van de vele kathedralen te vergroten. Wat kunnen wij hiervan leren?

Voor wie

Het brandsymposium is interessant voor betrokkenen bij de brandveiligheidszorg voor cultureel erfgoed. Het symposium brengt hen bijeen en biedt de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen en te netwerken. 

Meer informatie

Het definitieve programma volgt in september. U kunt zich vanaf dat moment aanmelden bij het IFV. Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen voor het brandweerspreekuur? Neem dan contact met op met het IFV. Dit kan telefonisch op 026 355 22 02  of via e-mail: kennisevents@ifv.nl.

Reacties