U bent hier

Blog van Redactie

Afbeelding van Redactie

Blogger

  • Gestart op 01 mei 2018
  • Aantal berichten: 17
  • Aantal reacties: 0

In de vorige eeuw kregen verschillende Nederlandse steden hun eigen Roomse enclaves. Zo ook Oosterhout. In deze Brabantse stad ontstond de Heilige Driehoek, met drie kloosters gesitueerd in een gebied tussen de huidige A27 en de rand van de stad. Het hele gebied is een rijksbeschermd stadsgezicht.

Submitted on 18 juni 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

‘Kijk het kunstje af van je collega, maar plaats dat altijd in lokaal perspectief: wat op de ene plaats werkt, hoeft elders niet zo te zijn.’ Frank Migchielsen, directeur van de stichting Laurenskerk Rotterdam, vertelt in deze blog waarom het delen van kennis voor zijn stichting zo belangrijk is.

Submitted on 28 mei 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Er zijn regelmatig diensten in de Rotterdamse Laurenskerk, maar om voldoende inkomsten te generen wordt de kerk ook verhuurd. Voor deze nieuwjaarsreceptie, bijvoorbeeld.

Dit blog gaat niet over de kathedraal van Parijs, de Notre-Dame, die door de verwoestende brand van vorige maand geen dak meer heeft, maar over de kathedraal van Almere. Ja, de stad waar alles kan heeft een openluchtkathedraal met bomen, beter bekend als de Groene Kathedraal. Het is een van de negen landschapskunstwerken in Flevoland.

Submitted on 10 mei 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Foto: RogAir - Wikimedia

'Over het algemeen zie ik meer waardering voor herbestemmingen waarbij de kerk grotendeels kerk is gebleven, ook aan de binnenkant', schrijft Bernard Brons, accountmanager bij Nationaal Restauratiefonds, in deze blog. 

Submitted on 24 april 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

De Sint Laurentiuskerk in Weesp (foto: Wikimedia, Michiel1972)

Hoe werkt de pilotgemeente Rotterdam aan een kerkenvisie voor 140 religieuze gebouwen? Floor Vierenhalm, beleidsmedewerker Bureau Monumenten en Cultuurhistorie van de Gemeente Rotterdam, overdenkt de eerste stappen. ‘Je wilt voorkomen dat burgers onnodig met veel verschillende ambtenaren te maken krijgen.’ 

Submitted on 26 maart 2019 - Number of comments: 0
Lees verder

Foto © Ènio Ramalho