U bent hier

Webinar ter introductie op cursus Behoud je kerkgebouw

Sander Ummelen van bureau Waardengedreven vertelt over het eerlijke gesprek met kerkbesturen.

Wat zijn de mogelijkheden voor meervoudig gebruik van een kerkgebouw, naast de eredienst? Op donderdag 4 juni organiseert de ErfgoedAcademie een introductie op de cursus ‘Behoud je kerkgebouw’ in de vorm van een webinar.

Eén van de experts tijdens de cursus is Sander Ummelen van bureau Waardengedreven. Hij heeft de afgelopen tijd veel met kerkbesturen gesproken over de betekenis van (kerk)gemeenschappen, Welke betekenis zij willen hebben voor de maatschappij en welke waarden ze willen uitstralen. ‘Gedeelde waarden zijn het startpunt voor betere organisaties. Beginnen met een eerlijk gesprek over de betekenis, geloofwaardigheid en concretisering van die waarden is essentieel’, aldus Ummelen. ‘Dus wanneer u overweegt om het kerkgebouw voor meerdere doelen te gebruiken, begint het bij dit eerlijke gesprek. Wat is het merk van uw kerk? Wie bent u, wie wilt u zijn en wat zijn de mogelijkheden?’ In de webinar vertelt Sander Ummelen over hoe zo’n gesprek op te starten, als stap 1 in de verkenning van meervoudig gebruik van een kerkgebouw.

Programma
Donderdag 4 juni 2020 
Aanvang 10.00 uur. Inloop vanaf 09.45 uur
Welkom, introductie op de cursus en inventariseren voorkennis deelnemers
Theoretisch deel door Sander Ummelen: ‘Wat voor kerk wilt u zijn?’
Vragenronde (tijdens lezing kunnen vragen gesteld worden in de chat) en afsluiting (11.00 uur).

Voor wie? De webinar is  een introductie op de cursus Behoud je kerkgebouw en is bestemd voor iedereen, die betrokken is bij nieuw gebruik van kerkgebouwen, zoals kerkeigenaren, kerkbesturen, kerkrentmeesters, kosters, vrijwilligers en erfgoedprofessionals.

Door wie? De webinar wordt verzorgd door Jorien Kranendijk, docent ErfgoedAcademie, en expert Sander Ummelen, eigenaar van bureau Waardengedreven.

Praktisch Er wordt gebruik gemaakt van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link en een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te kunnen nemen.

Inschrijven voor de webinar kan via deze link.

Reacties