U bent hier

Vooruitblik op de live-uitzending Kerk in Perspectief

Op woensdag 3 februari presenteren we de vierde aflevering van De Kerk van alle Kanten. In deze uitzending staat de kerkenvisie centraal; hét instrument waar veel burgerlijke gemeenten, parochies en kerkgenootschappen aan (willen) werken om een toekomstvisie voor het lokale religieuze erfgoed te ontwikkelen. Tijdens de uitzending gaan we in op de reeds opgedane kennis en ervaringen. Daarbij blikken we vooral ook vooruit: hoe moet het verder, nadat een kerkenvisie is opgesteld? We starten om 15:15 en sluiten af rond 17:00. U kunt deelnemen via deze livestream. 

En we hebben een rijk programma, zo preseteren we onder andere:

  • een column van historicus James Kennedy
  • een tafelgesprek over de reeds opgedane ervaringen rondom het opstellen van kerkenvisies. Aan tafel zitten Jasper van Deurzen (procescoach kerkenvisies & projectleider ‘Ons Kloosterpad’), Elza van Liere (urban producer Coup Group, die momenteel midden in het kerkenvisietraject zit van drie Achterhoekse gemeenten) en Gerrit Westerveld (kerkrentmeester Protestantse Gemeente Waalwijk)

  • een tafelgesprek over logische vervolgstappen nadat een kerkenvisie is opgesteld. Aan tafel zitten Jorien Kranendijk (deelprogrammaleider Toekomst Religieus Erfgoed), Sidney van den Bergh (gemeenteraadslid voor het CDA in Oss en parochiebestuurder) en Marlies Honingh (universitair hoofddocent bestuurskunde bij de Radboud Universiteit)

En nog veel meer! Naast de live-uitzending lanceren we op 4 feruari (op deze website) een uitgebreid extra programma, met nog meer verdieping over de kerkenvisies. 

De presentatie is woensdag weer in handen van Marlies Claasen. Wethouder van de gemeente Zaandstad (met erfgoed in haar portefeuille, Natasja Groothuismink schuift aan als tafeldame. 

Graag tot ziens, bij De Kerk van alle Kanten!

Reacties