U bent hier

Toolkit kerkenvisies breidt uit

Er komen steeds meer tools bij in onze Toolkit kerkenvisies, zeker nu er steeds meer gemeenten – inmiddels meer dan honderd – aan de slag zijn met een kerkenvisie. 

In de Toolkit kerkenvisies vindt u praktische informatie, voorbeelden en handige tools voor het opstellen van een kerkenvisie. Deze zijn erop gericht om u te helpen de eerste stappen in het kerkenvisieproces te zetten. De informatie en bijbehorende instrumenten zijn ingedeeld op basis van de Handreiking Kerkenvisies (2019) van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Nu er inmiddels zo’n honderd gemeenten aan de slag zijn of gaan, komen er steeds meer voorbeelden beschikbaar van bijvoorbeeld startnotities en hulmiddelen bij de inventarisatie van kerkgebouwen.

Bent u op zoek naar verdiepende informatie, interviews en literatuur over kerkenvisies? Kijk dan in ons Dossier kerkenvisies. Heeft u zelf handige instrumenten die nog in dit overzicht missen? U kunt ze met ons delen door een mailtje te sturen aan kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl.

Reacties