U bent hier

Nog eens veertig gemeenten kunnen aan de slag

Afgelopen maand hebben nog eens veertig gemeenten geld ontvangen uit het programma Toekomst Religieus Erfgoed om aan de slag te gaan met hun kerkenvisie. In totaal gaat het om een bedrag van 1.350.000 euro. 139 gemeenten zijn nu bezig met een kerkenvisie en daarmee wordt nagedacht over meer dan de helft van het totaal aantal gebedshuizen in Nederland (7100).

Dit zijn de veertig gemeenten die, afhankelijk van het aantal kerken in hun gemeentegrenzen, een bedrag ontvingen van tussen de 25.000 en 75.000 euro:

Kampen, Ouder-Amstel, Doesburg, Roosendaal, Almelo, Noordwijk, Zevenaar, Beesel, Duiven, Het Hogeland, Barendrecht, Ridderkerk, Bernheze, Hilversum, Meierijstad, Dongen, Apeldoorn, Alphen-Chaam, Epe, Gilze en Rijen, Stein, Laarbeek, Maasgouw, Leudal, Harlingen, Bloemendaal, Loon op Zand, Texel, Sittard-Geleen, Aa en Hunze, Venlo, Meppel, Delft, Reimerswaal, Terneuzen, Zeewolde, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Best, Heemstede.

Voor het maken van de kerkenvisie, ondersteunt het programma op allerlei wijzen, onder andere met de Toolkit Kerkenvisies op deze site, maar ook met webinars, en via de LinkedIn-groep Aan de slag met de kerkenvisie! Met vragen kunnen kerkenvisiegemeenten terecht via het adres kerkenvisies@cultureelerfgoed.nl

Reacties