U bent hier

Nieuwe subsidieregeling voor restauratie klinkend erfgoed

Orgel in de Basiliek Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming in Zwolle

Eigenaren van rijksmonumenten met klinkend erfgoed kunnen per 1 september subsidie aanvragen voor de restauratie van klinkende onderdelen. Het doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van de restauratie van klinkend erfgoed (beiaarden, orgels, maar ook kleinere klinkende onderdelen van rijksmonumenten zoals luidklokken en uurwerken).

Voorwaarde is dat het onderdeel voldoende monumentale waarde heeft. De regeling hiervoor is in april gepubliceerd in de Staatscourant. In totaal is er € 2.425.000,- beschikbaar. Bekijk de Subsidieregeling restauratie klinkend erfgoed op Overheid.nl

Subsidiepercentage: 30 procent

De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Het subsidiepercentage is 30%. Een eventuele combinatie met een provinciale of gemeentelijke subsidie is mogelijk.

Voorbereiding subsidieaanvraag

Eigenaren kunnen nu al starten met de voorbereiding van de subsidieaanvraag. Meer informatie over klinkend erfgoed en het voorbereiden en het indienen van de subsidieaanvraag staat op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in het onderwerp Subsidie klinkend erfgoed. Aanvragen kunnen vanaf 1 september 2021 doorlopend via e-mail (subsidies@cultureelerfgoed.nl) worden ingediend bij de RCE.

Gerelateerd: Video van beiaardier gaat viraal

In Weert speelde beiaardier Frank Steijns samen met gitarist Jitse Zonneveld de hit 'Ace of Spades' van de Britse heavymetalband Motörhead. Mede dankzij de band ging de video viraal. Bekijk de video en lees het artikel op 1Limburg 

Reacties