U bent hier

Meest Gastvrije Kerk Oost-Nederland: wel uitstel, geen afstel

14 mei zou eigenlijk de finale zijn geweest van de verkiezing Meest-Gastvrije Kerk van Oost-Nederland. Maar het bleef stil in de Dorpskerk van Twello. Toch: van uitstel komt geen afstel, aldus de organisatie van de verkiezing, Welkom in de Kerk.

Het ging allemaal zo mooi: bijna zeventig kerken in Overijssel en Gelderland meldden zich aan voor de verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland. Veel meer dan we hadden durven hopen. Eind februari boog een deskundige jury zich over de stapel inzendingen en nomineerde tien kerken die gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. In april zou de jury opnieuw bijeenkomen om de winnaars te kiezen. Maar zover kwam het niet vanwege de coronacrisis.

Maar van uitstel komt geen afstel! De verkiezing zal dit najaar wél plaatsvinden. Desnoods online. Er wordt alweer voorzichtig verder gewerkt aan het speciale magazine waarin de tien genomineerde kerken geportretteerd worden. En deze zomer zullen voor alle tien promotievideo’s worden vervaardigd. Zo krijgen deze kerken tools in handen om hun gastvrijheid nog verder professioneel te ondersteunen.

Wat minstens zo interessant is: we zien dat - mede door deze verkiezing - steeds meer plaatselijke kerken zich gaan bezinnen op de vraag hoe ze een gastvrije plek voor de buurt of het dorp kunnen zijn en hoe ze hun kerkgebouw kunnen openstellen voor toeristen.

Stemmen voor de publieksprijs kan nog steeds op www.gastvrijekerk.nl/stemmen

Reacties