U bent hier

Grootste Museum van Nederland nu nog groter

Sint Jan de Doper in Waalwijk.

De Sint Jan de Doper in Waalwijk sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland, een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en zeventien prachtige monumenten van diverse gezindten door heel Nederland. Een volgende stap in het ontsluiten en toegankelijk maken van nationaal religieus erfgoed.

Sinds de opening van het Grootse Museum van Nederland in 2017 hebben honderdduizenden mensen de aangesloten kerken en synagogen bezocht en kennis gemaakt met de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken. Sinds de start zijn er vier nieuwe bijzondere locaties toegevoegd.

Sint Jan de Doper: kerk van ambacht, traditie en vernieuwing
Met de toevoeging van de Sint Jan de Doper wordt de variëteit in architectuur, kunstwerken en verhalen vergroot. De neo-Byzantijnse Sint Jan trekt met zijn negentien koperen koepels en lange slanke klokkentoren vanuit de wijde omgeving van Waalwijk de aandacht. Ook het indrukwekkende interieur vertelt het verhaal van traditioneel vakmanschap én vernieuwing. De grote koepel met de prachtige glas-in-loodramen staat als een kroon op de kerk. Net als bij de andere locaties van het Grootste Museum van Nederland biedt ook hier een audiotour verdieping. Bezoekers horen al dwalend door de kerk bijzondere verhalen of kunnen aan de hand van de tour alle highlights ontdekken.

Kijk voor alle deelnemende locaties en hun openingstijden op www.grootstemuseum.nl

Reacties