U bent hier

De Kerkvernieuwers neemt een nieuwe stap

Het begon als een eenmalig project, gesteund door het programma Toekomst Religieus Erfgoed. In een half jaar tijd is de Kerkvernieuwers uitgegroeid tot een platform waar ambtenaren, kerkbeheerders, erfgoedprofessionals en cultureel/maatschappelijk ondernemers elkaar kunnen vinden. En met elkaar het gesprek voeren over toekomstbestendig en betekenisvol gebruik van kerken in Nederland.

Met meer dan 50 deelnemers was de opkomst bij de meetups, georganiseerd door de Kerkvernieuwers, meteen behoorlijk hoog. Daaruit bleek dat er duidelijk behoefte is aan een plek waar verschillende doelgroepen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen treffen en inspireren. De reacties van de deelnemers zijn enthousiast en binnen drie maanden waren er al 500 volgers van de Kerkvernieuwers LinkedIn pagina.

Stichting Kerkvernieuwers

Initiatiefnemers Sander Ummelen, Stephan Ummelen en Ankie Petersen hebben daarom besloten om in 2021 werk te maken van een duurzaam toekomstperspectief voor het platform zelf.

Bestuur kerkvernieuwers Om dit te bereiken is in februari ‘Stichting Kerkvernieuwers’ officieel opgericht, met als doel het platform verder te professionaliseren. Het kersverse bestuur, geworven uit de Kervernieuwers-community zelf, bestaat uit drie gepassioneerde professionals:

  • Tim Vreugdenhil - Stadspredikant Amsterdam (PKN)
  • Robin Hagedoorn - mede-eigenaar Bunk Hotels
  • Moniek van Daal - oprichter Club Goud

Zij hebben ieder een eigen specifiek kennisgebied, netwerk en perspectief. Die gaan zij inzetten om een bijdrage te leveren aan een betekenisvolle toekomst voor onze kerkgebouwen. In 2021 zal het bestuur de initiatiefnemers ondersteunen in het ontwikkelen van nieuwe programma’s en het verder uitbouwen van de community.

Meetups in 2021 (meld je aan)

Intussen gaan de maandelijkse meetups rondom kerkvernieuwing natuurlijk gewoon door. Deze vinden in 2021 elke laatste donderdag van de maand plaats tussen 15:30 en 16:30. De eerstvolgende meetup is op donderdag 25 februari, mocht je hier bij willen zijn kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of door een email te sturen naar: sander@kerkvernieuwers.nl .

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten, inspirerende verhalen over kerkvernieuwing en verhalen uit de Kerkvernieuwers-community? Volg de Kerkvernieuwers dan via hun LinkedIn pagina . Heb je zelf misschien een inspirerend verhaal over vernieuwing dat je graag met anderen zou willen delen? Neem dan contact op met de organisatie via de website, LinkedIn of bovenstaand emailadres.

Reacties