07 juli Symposium over kerkinterieurs

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Gertrudiskapel, Utrecht

Willemsplantsoen 1c te Utrecht

Dit symposium is een gezamenlijk initiatief van Museum Catharijneconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Aanleiding hiervoor is de verschijning van negen interessante publicaties over kerkinterieurs. De publicaties geven inzicht in de stand van zaken rondom verschillende soorten interieurs. Is iets uniek en dus zeer waardevol? Dan moeten we ons er met elkaar hard voor maken om het te behouden. De publicaties helpen kerkelijke eigenaars, overheden en erfgoedprofessionals om samen de juiste keuzes over behoud voor de toekomst te maken. Natuurlijk verhoudt dit zich ook tot de kerkenvisies die in veel gemeenten worden samengesteld. Het programma van het symposium stipt al deze onderwerpen aan. Deelname is gratis.

13:30 uur Inloop met koffie en thee

14:00 uur Welkomstwoord door Marieke van Schijndel (directeur Museum Catharijneconvent) en Susan Lammers (algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

14:15 uur Vijf inhoudelijke presentaties over kerkinterieurs

14:55 uur Intermezzo

15:15 uur Het belang van kerkenvisies

15:45 uur Afsluiting en dankwoord

15:50 uur Borrel

17:00 uur Einde

Bent u eigenaar, erfgoedprofessional of geïnteresseerd? Dan bent u van harte uitgenodigd voor dit symposium. U kunt zich aanmelden via deze link: www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-kerkinterieurs-327899725907.